Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen hebben we de antwoorden op de meest gestelde hieronder op een rijtje gezet.

 

* Hoe oud moet ik zijn om bij jullie te mogen huren?

 • Bij ons mag iedereen van 18 jaar of ouder die in het bezit is van een geldig rijbewijs een auto huren.
  (De "begeleidingsregeling" voor 17 jarigen geldt niet op Curaçao)

* Waarom moet ik een borg betalen?

 • Onze huurauto's zijn all-risk verzekerd. Dat wil zeggen verzekerd tegen alle niet-verhaalbare schade. De verzekeringmaatschappij hanteert daarbij een verplicht eigen risico. Op het moment dat je bijvoorbeeld schade veroorzaakt, moeten wij bij de verzekeringsmaatschappij het eigen risico gaan betalen om de schade te laten repareren of het schadebedrag te laten uitkeren. De borg die je betaald is dus tevens bedoeld om je eigen risico te dekken.

* Hoe hoog is de borg?

 •  Als je 23 jaar of ouder bent is de borg ANG 600 (€350), ben je jonger dan is het ANG 1000(€550).

* Op welk moment moet de huur betaald worden en waarom?

 •  Wij geven je onze een van onze kostbare huurauto's mee, in ruil daarvoor moet natuurlijk huur betaald worden. Die huur moet vooraf betaald worden, tenzij je lange termijn huurt (> 2 maanden) en we hebben afgesproken dat je telkens per maand mag betalen. In dat geval betaal je dus voor aanvang van de volgende maand het maandbedrag. 

* Kunnen de huur en de borg niet verrekend worden?

 •  Nee, verrekenen is niet mogelijk; Op het moment dat je schade veroorzaakt gebruiken we je borg om die schade te laten repareren of om het eigen risico van de verzekering te betalen. De huur moet echter ook betaald worden. Huur en borg zijn dus echt aparte kosten. Als je tijdens je huurperiode geen schade hebt gemaakt en de auto op het afgesproken moment terug brengt, krijg je de volledige borg natuurlijk netjes terug gestort op je rekening. 

* Kunnen jullie de auto afleveren op HATO airport of op mijn verblijfadres?

 •  Het is verboden voor autoverhuurbedrijven die niet op het vliegveld gevestigd zijn om daar te komen. We kunnen daarvoor hoge boetes krijgen en daarom doen we dat dus ook niet. Los daarvan gebeurd de dagelijkse bedrijfsvoering door één persoon en kunnen we dus geen auto's op locatie afleveren.

* Kunnen jullie ons dan ophalen op HATO airport?

 • Nee, om dezelfde reden als hierboven kan dat niet. We kunnen je wel komen ophalen op je verblijfadres om je daarna naar de huurauto te brengen. 

* Hebben jullie ook andere / grotere auto's?

 •  Nee, op dit moment bestaat ons wagenpark alleen uit kleine compacte auto's (Kia Picanto / Hyundai Atos etc)

* Hebben jullie alleen handgeschakelde auto's?

 •  Wij hebben zowel handgeschakelde auto's als automaten. Geef het bij je aanvraag aan als je voorkeur hebt voor een automaat.

MEER REVIEWS BEKIJKEN? KLIK OP EEN VAN DE REVIEWS HIERBOVEN